Skip to content

Pottenbakken

Prikkelt het je om te weten hoe een potje aan de draaischijf van A tot Z tot stand komt, dan is de 5-delige pottenbakkerscursus zeker iets voor jou. Je leert klei op een juiste manier kneden. Je leert de klei mooi centreren op je draaischijf om die daarna op te trekken tot een cilinder en vorm te geven. Als je je pot een mooie vorm hebt gegeven, gaan we de pot laten drogen tot die lederhard is om die de volgende les af te draaien (afwerken). De pot wordt omgekeerd op de draaischijf gezet om de vorm verder af te werken en te verfijnen.

Na een droogproces van 1 à 2 weken gaan je creaties de oven in voor de biscuitstook op 980°C. Hierna wordt jouw werk geglazuurd. De kers op de taart. Je kan kiezen tussen verschillende kleuren om al je pronkstukken mee te glazuren. Nadien gaan ze opnieuw 48u de oven in op hogere temperaturen (1250°C) voor de glazuurstook.

Beschikbare Data

pottenbakken
Maandagavond

beginners/semi-gevorderd

5 of 7 sessies (19u-22u)

pottenbakken
Woensdagavond

beginners/semi-gevorderd

5 of 7 sessies (19u-22u)

pottenbakken
Donderdagvoormiddag

Beginners/ Semi-gevorderd

5 sessies (09.30u-12.30u)

Inschrijven

Stuur een mailtje naar chloe@studiodisfruta.com met vermelding van de workshop die je wil volgen. Laat ook even weten of je al ervaring hebt of niet.

Je mag me ook altijd contacteren op: 0498/29.18.98.

Ik stuur je een bevestigingsmail, maar je inschrijving is pas definitief als je volledig hebt betaald. Dat kan tot 6 weken voor de start van de cursus op het rekeningnummer BE25645102698682, met vermelding van je naam.

Mocht je toch verhinderd zijn, kan je de cursus annuleren tot op een maand voor de cursus. Ik betaal het cursusgeld terug verminderd met 20 euro administratie kosten. Indien je minder dan een maand voor de cursus annuleert wordt het cursusgeld niet terugbetaald tenzij je zelf een plaatsvervanger kan vinden of er mensen op de wachtlijst jouw plekje kunnen innemen. Indien dat het geval is betaal ik het cursusgeld terug verminderd met 20 euro administratie kosten. 

Voorwaarden: cursussen gaan door vanaf 6 deelnemers.

Inhaallessen zijn niet mogelijk.

Op zoek naar een
workshop of les?

Studio Disfruta nieuwsbrief.

Aankondiging workshops, webshop updates en leuke nieuwtjes.

Niet gevonden wat je zocht?

contact us

Studio Disfruta bvba

Langlaarsteenweg 110
2630 Aartselaar 
Belgium

info@medicalartclass.com
+32 (0)498 29 18 98