Skip to content

About
Chloé

Enjoy life, eat well & laugh often.

Ik ben Chloé Simoens en ik startte Studio Disfruta.

Studio Disfruta ligt op een gerenoveerde hoeve in Aartselaar en ontstond uit mijn wens een plek te creëren waar genieten en de liefde voor klei hand in hand gaan. Na een carrière als recruiter binnen de (para-)medische wereld verhuisde ik samen met mijn echtgenoot en 3 kinderen naar Barcelona. Ik werd verliefd op de stad, werkte er als toeristische gids op de fiets, maar de stad prikkelde ook mijn passie voor klei. 

Mijn passie voor klei begon in een klein atelier in het centrum van Barcelona, waar ik wekelijks heen ging. Een nieuwe wereld ging voor me open. Ik leerde technieken om van een amorfe homp klei prachtige gebruiksvoorwerpen te maken en voelde de verwondering toen die eerste geglazuurde borden en kommen uit de kleioven kwamen. Het voelde zo goed dat ik een officiële opleiding als pottenbakker begon eens we terug in België waren, en op leerschool ging bij vele Vlaamse en buitenlandse grootmeesters van de keramiek (Rudie Delanghe, Bie Van Gucht, Nora Nuyts, Bert De Doncker, José Maria Mariscal, Eric Landon en Lies Van Daele).  

En uit al die ervaringen ontstond Studio Disfruta; een plek waar je kan proeven en genieten van de wondere wereld die klei te bieden heeft…, een plek waar stukken keramiek gedraaid en gemaakt worden waarvan je dagelijks zal kunnen genieten. 


(Disfrutar is Spaans voor: genieten, amuseren, genot hebben van.)

Eigen energiecentrale

Keramiek maak je uit klei, een natuurlijk materiaal dat je met je eigen handen tot leven brengt. Om tot het eindproduct te komen zijn er echter energieverbruikende ovens nodig. Om onze ecologische voetafdruk drastisch te verminderen, ging ik op zoek naar een alternatief. We installeerden een eigen waterstofgascentrale die de groene energie voor onze ovens levert. Waterstofgas wordt immers gewonnen uit water, en het afvalproduct is warm water, dat we herbruiken in het atelier en voor het sanitair. Zo willen we het hele proces van klei tot keramiek nog natuurlijker maken.

Groepen

Workshops voor teambuildings, vrijgezellen of feestjes kunnen volledig op maat besproken worden. Stuur me een mailtje en we bekijken het samen.

Ontwerp op maat

Ik help je graag jouw specifiek idee te vertalen. Contacteer me, en na een gesprek kunnen we bekijken wat mogelijk is.

Op zoek naar een
workshop of les?

Studio Disfruta nieuwsbrief.

Aankondiging workshops, webshop updates en leuke nieuwtjes.

Niet gevonden wat je zocht?

contact us

Studio Disfruta bvba

Langlaarsteenweg 110
2630 Aartselaar 
Belgium

info@medicalartclass.com
+32 (0)498 29 18 98